Bornedals
Rabarberkage
Ramsdam version 1.0
Ingredienser:
- 500 g rabarber renset vægt
- 100 g smør
- 250 g sukker
- 1 æg
- 180 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1,5 dl Sødmælk
- 125 g marcipan
Tilbehør:
- 5 dl creme fraiche 18 %
- 3 tsk vanillesukker
Skyl og snit rabarberne fint.
Rør fedtstof og sukker godt sammen. Rør ægget i. Tilsæt mel,
bagepulver og mælk og bland rabarberne i.
Kom dejen i et smurt ovnfast fad eller bradepande (ca. 23x33
cm) og bag kagen ca. 45 min. ved 180 grader.
Serveres lun med cremefraiche, der er rørt med vanillesukker.
Grøndlændervending i Morrild.
- 5 cl Kaffe.
- 3 cl Kahlua.
- 3 cl Whiskey.
- 2 cl Grand Manier.
- Flødeskum. Hæld Whisky og Kahlua sammen. Varm forsigtigt Grønlandsk Kaffe glas over en flamme, så spiritussen bliver flamberet.
- Det anbefales nok at cykle eller blive kørt hjem efter kaffen....
Opskrift til vafler
Til en hel Nordborg Roklub........
Bedst bagt af Vera og co.
3l mælk
14 æg
350 g sukker
1050 g mel
3,5 tsk bagepulver
Vanillesukker.
Karry Snapsesild.
til 20 personer.3 ds. sild skåret i tynde skiver.
6 stk. finthakkede løg.
2 spsk. karry røres op i lidt vand og blandes med
1 l. Cremefrais 18%.
1 dl. snaps blandes i lige før servering.
Der pyntes af med hårdkogte æg og grønt.
Mandelsild.
til 10 personer.
1 spand hvide marinerede sild skåret i småbidder.
2 store hakkede løg.
2 store hakkede æbler.
1 kop (ca. 150 gr.) grofthakkede mandler.
1 dl. Mayonaise.
1 spsk. karry.
1 tsk. paprika.
Salt og Peber.